Další nápad z dílny Babišova hnutí ANO?

Domácí 08. dubna 2019 | 04:29 — Ilona Cílková
Kdokoli z vás může být bez důkazů odsouzen jako rasista, prohlásil Radim Fiala z SPD s tím, že je tady další šílený nápad z dílny Babišova hnutí ANO a neomarxistických Pirátů a ČSSD.
Kdokoli z vás může být bez důkazů odsouzen jako rasista, tvrdí Fiala / Facebook

V pozici „sprostého podezřelého“ se může ocitnou každý z vás, pokud například pronajímáte byt, varuje Fiala. „Pokud odmítnete pronajmout byt Romovi či imigrantovi kvůli tomu, že víte, že to je notorický neplatič a kriminálník, on vás může obvinit, že jste odmítli pronajmout mu byt, protože jste rasisti. A vy pak budete muset dokazovat, že rasisti nejste! Pokud to neprokážete, budete odsouzeni,“ podotkl Fiala. 

Nevládní organizace, které se zabývají ochranou práv obětí takzvané diskriminace, by mohly získat právo podávat kvůli diskriminaci veřejné žaloby, domnívá se Fiala. „Návrh navíc přenáší důkazní břemeno ze žalujícího na žalovaného ve všech individuálních sporech podle antidiskriminačního zákona. To naprosto odmítáme! Odmítáme princip presumpce viny u takzvané antidikriminace, kdy obžalovaný musí dokazovat, že není vinen! To je naprosté převrácení tisíciletých tradic civilizovného práva, kdy platí presumpce neviny a princip ,in dubio pro reo´, tedy že pochybnosti hovoří pro obviněného,“ doplnil Fiala.

Je přece podle něj normální a logické, že pokud někdo někoho obviní, musí také dokázat, že je vinen. „Je proti logice spravedlnosti, abych já řekl třeba o panu Novákovi, že mi ukradl sto tisíc korun, a on musel dokazovat, že je neukradl! Pokud bych tvrdil, že mi je ukradl, musím to přece dokázat já! Piráti, ČSSD a ANO ale prosazují, že dokázat to musí on! To je ale přece mnohdy nedokazatelné. Jak má on dokazovat, že mi nic neukradl?“ nechápe Fiala.

Sluníčkářské „neziskovky“ si pak mohou udělat na takovýchto žalobách svůj byznys a získat obrovskou moc a možnost likvidovat lidi, kteří jsou proti neomarxismu, říká Fiala. „Mimochodem antidikriminační směrnici, která převrací tradiční prvky ústavní občanských svobod, jsme museli povinně implementovat z Evropské unie. Nyní tuto šílenost chtějí ještě ,vylepšit´ Piráti, ANO a ČSSD. Piráti, ČSSD a hnutí ANO bohužel podporují principy, které do práva zavádějí totalitní prvky pošlapávající občanské svobody, jako je presumpce viny,“ dodal Fiala.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete od března vyrazit

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních...

Zavřít reklamu