EET by bylo nejlepší úplně zrušit, říká Ivo Valenta

Domácí 23. července 2019 | 04:00 — Ilona Cílková
EET by bylo nejlepší zrušit úplně. A také se o to společně s dalšími pravicovými senátory pokusím již tento týden v Senátu. A kdyby náš návrh náhodou neprošel, dám na stůl hned tři konkrétní pozměňující návrhy, prohlásil senátor Ivo Valenta.
EET v Senátu zrušíme nebo zmírníme, říká senátor Valenta / Ivo Valenta

V prvním pozměňovacím návrhu bude Valenta chtít výjimku pro všechny podnikatele s ročními příjmy do 1 milionu Kč. Je totiž nesmyslné, aby EET musel pořizovat kdejaký živnostník, který si svým podnikáním třeba jen přivydělává.

„Navíc všichni bychom měli být rádi za každého malého soukromého podnikatele, který potřebuje pouze to, aby mu stát vytvořil prostor pro jeho podnikání a nekomplikoval mu život zbytečnou byrokracií a administrativou," podotkl Valenta.

V druhém pozměňovacím návrhu chce prosadit výjimku pro pěstitelské pálenice, jejichž sezona mimochodem právě začíná. „Slíbil jsem to páleničářům na Slovácku a svůj slib hodlám naplnit. Stát nepotřebuje sledovat pěstitelské pálenice ještě pomocí EET, když už teď nad každou pálenicí je trojí státní kontrola, mimo jiné právě i díky placení spotřební daně. Pálit se proto musí nejen na Slovácku bez EET," je přesvědčen senátor.

V rámci třetího pozměňovacího návrhu chce osvobodit od EET spolky, jejichž vedlejší hospodářská činnost nepřesáhne částku opět ve výši jednoho milionu korun.

„Říkám to celou dobu, že je hloupost, aby si dobrovolní hasiči, folkloristé nebo rybáři pořizovali EET jen pro případ, že udržují ve vesnici spolkový život, pořádají hody nebo jinou místní slavnost. Jsem rád, že první i druhý pozměňovací návrh si vzal za svůj také kolega senátor Lumír Aschenbrenner, díky němuž oba prošly na senátním hospodářském výboru. To dává velkou naději tomu, že by se k těmto úpravám mohl tento týden přiklonit celý Senát," dodal Valenta.

 

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu